Henter indhold...
AlderÅben café for mænd og kvinder, som har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen.

CSM Midt Nord - Frivilligsektionen


Caféen

CSM Midt Nords café er et værested for voksne, der er berørte af seksuelle overgreb i barndommen. Det gælder både dig, der selv har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen, og dig der er pårørende.

I caféen har du mulighed for at møde ligesindede og frivillige i hyggelige rammer. Det er et åbent og uformelt tilbud, som ikke kræver nogen tilmelding, og du bestemmer selv, hvad du har lyst til at være med i, og hvor længe du har lyst til at blive.

Vi har et hold af kompetente café-frivillige som alle har viden om senfølger, og som står klar til at rådgive og støtte dig

Udover at møde vores frivillige giver caféen dig mulighed for at mødes med andre, der har senfølger efter overgreb. At blive mødt, spejlet og forstået kan være meget hjælpsomt, og du kan drage nytte af et meningsfuldt fællesskab, hvor du kan trække på andres erfaringer, lige som de kan trække på dine.

Vi håber meget at se dig, så vi sammen kan finde ud af hvordan vi bedst kan hjælpe dig.

Caféen er altid bemandet af mindst to frivillige caféværter som sætter rammen og sørger for, at alle føler sig godt tilpas.

Mulighed for enesamtaler ved en frivillig

Man kan få brug for at trække sig fra det sociale i caféen. Det kan der være forskellige årsager til. Enten at det bliver svært og overvældende at forholde sig til andre mennesker, eller at der er blevet taget hul på et privat emne, som kræver nogle andre rammer, end caféen lægger op til. I sådanne tilfælde har du mulighed for at gå ind ved siden af og få en individuel, medmenneskelig samtale med en af vores frivillige rådgivere. 

Når du kommer første gang

Det kan være overvældende at træde ind ad døren til caféen første gang. Vi ved, det kræver mod at komme, og at du måske har det svært, når du kommer. Vi er klar til at tage imod dig, og du har muligheden for at være anonym.

Du er velkommen til at kigge spontant forbi caféen i åbningstiden, hvor du vil blive taget godt imod af én af vores frivillige. Du kan også lave en aftale på forhånd over telefonen, så vi kender til din ankomst og vil være ekstra forberedte på, at du kommer.

Vi vil starte med at invitere dig ind ved siden af til en fortrolig og afklarende snak over en kop kaffe eller te. Her har du mulighed for at fortælle lidt om dig selv, og vi vil give en introduktion til CSM Midt Nord, vores tilbud og vores muligheder for at hjælpe og støtte dig.

Hvis vi vurderer, at du kan få en bedre hjælp i anden regi end vores, vil vi også pege på det og støtte dig i at få etableret kontakt.

Hvis du efter den indledende snak har lyst til at se lokalerne og møde de andre, kan vi gå sammen ind i caféen, eller du kan vælge at komme tilbage en anden dag.

Vel mødt.


Tilbuddet er til dig, som...

  • Er over 18 år
  • Har været udsat for seksuelle overgreb i barn- og ungdommen, eller er pårørende til én der har.

Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os

Socialkompas i Aarhus Kommune administreres af Frivilligcenter Aarhus

Frivilligcenter Aarhus Aarhus Kommune
Top