Henter indhold...
AlderKirkens Korshærs Stofindtagelses- og sundhedsrum

Kirkens Korshær


Aarhus Kommune og Kirkens Korshær i Aarhus har i fællesskab etableret et stofindtagelsesrum med tilhørende sundhedsrum på Kalkværksvej 43.

Som et alternativ til at indtage stofferne i en baggård eller i en trappeopgang er stofindtagelsesrummet etableret for at sikre, at mennesker med et misbrug kan indtage deres egne stoffer i sundhedsforsvarlige omgivelser.

Sundhedsrummet ligger i forbindelse med stofindtagelsesrummet. Her kan udsatte personer få basal sundhedspleje, som for eksempel behandling af sår, skrammer eller infektioner. Det er også muligt at få en sundhedsfaglig henvisning til yderligere behandling hos egen læge eller, ved alvorligere problemer, til hospitalet. Det vil også være muligt at få kvalificeret hjælp til at komme i behandling for misbrug.

Med henblik på at hjælpe og behandle begge rums brugere er der blandt andet ansat to sygeplejersker, en socialrådgiver og en socialpædagog. Til sammen udgør medarbejderne et tværfagligt team.

Aarhus Kommune estimerer, at Stofindtagelsesrummet vil blive brugt af en gruppe på cirka 75 personer. Erfaringer fra tilsvarende stofindtagelsesrum i Odense og København viser, at et stofindtagelsesrum har en positiv effekt i lokalområdet eksempelvis i form af færre efterladte brugte kanyler på gaderne.


Tilbuddet er til dig, som...

  • Har et stofmisbrug
  • Ønsker at indtage dine egne stoffer i sundhedsforsvarlige omgivelser

Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os

Socialkompas i Aarhus Kommune administreres af Frivilligcenter Aarhus

Frivilligcenter Aarhus Aarhus Kommune
Top