Henter indhold...
AlderGruppeterapi i TUBA

TUBA Aarhus


TUBA tilbyder gruppeterapi til unge fra familier med misbrug.

I en gruppe i TUBA vil du som regel møde otte andre på din egen alder og to terapeuter. Gruppen mødes hver anden uge og et gruppemøde tager 2½ til 3 timer.

Når du deler dine tanker, følelser og oplevelser med andre, som kan genkende det fra sig selv, er det i sig selv en stor hjælp til at få det bedre. Det er nemlig det modsatte af det, mange har kendt fra deres opvækst i en familie med misbrugsproblemer – at problemer skal gemmes væk og ikke tales om.

Hvordan foregår gruppeterapi?
Vi starter som regel med en runde, hvor hver enkelt fortæller, hvordan han eller hun har det, og hvad der er sket af vigtige ting siden sidst.

Efter ‘runden’ kan vi gå i dybden med et tema eller en af de situationer, der er kommet op i runden. Det kan være noget som er særligt svært eller aktuelt. Måske er der sket en udvikling i forhold til det at have en forælder med misbrugsproblemer hos en af deltagerne. Måske har en det bare særligt svært for tiden. Det kan også være, at der viser sig et fælles tema eller problemfelt, som gruppen arbejder mere tematisk med. Op mod jul bliver det eksempelvis ofte et fællestema, hvordan man kommer igennem julen. Du vil møde mange andre fællestemaer, for eksempel grænser, kærester/parforhold, nærhed, vrede, sorg eller skole/arbejdsproblemer.

Du er ikke alene
Ofte er det mest forandrende det, som gruppemedlemmerne siger til hinanden. Du vil møde nogen, der slås med det samme som dig, har prøvet det samme og kan give dig ideer til, hvad du kan gøre, når det er svært. Måske en anden sætter ord på noget, du aldrig før har opdaget hos dig selv. Gruppen er også et sted, hvor du kan erfare, at der er områder, hvor du reagerer forskelligt fra andre og der er områder, hvor du har det nøjagtigt på samme måde.

Du kan også øve dig på ting, der er svære for dig i hverdagen, i en gruppe. For eksempel at sige fra, at tale åbent, at sige ting, du ellers er flov over, eller at gå ind i konflikter. Når du har øvet dig i gruppen, bliver det ofte nemmere i din hverdag i andre situationer.

Det er kun dig, der ved, hvad der skal til, for at du kan komme til at trives. Derfor sætter vi mål for gruppeterapien, så du arbejder frem mod at få det bedre på din måde.

Der er selvfølgelig tavshedspligt i gruppen, når vi arbejder med gruppeterapi for unge. Gruppeterapeuternes opgave er at sikre at det er godt og trygt at være i gruppen og at den arbejder frem mod de mål, deltagerne har sat sig.


Tilbuddet er til dig, som...

  • Er vokset op i en familie med et alkohol- eller stofmisbrug, og har brug for feedback og perspektiver på et spørgsmål du tumler med.
  • Er mellem 14-35 år.
  • Har brug for at dele dine tanker, følelser og oplevelser med andre som kan have gennemlevet det samme som dig.

Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os

Socialkompas i Aarhus Kommune administreres af Frivilligcenter Aarhus

Frivilligcenter Aarhus Aarhus Kommune
Top