Henter indhold...
AlderMestringsforløb for borgere med demens. Fysisk- og kognitivtræning.

DemensHjørnet


Hos Demenshjørnet tilbyder vi træning til dig, der enten er henvist til udredning for demens eller har en demensdiagnose og er i tidlig fase.

Vi starter altid med en afklarende samtale, hvor vi finder ud af, om et forløb hos DemensHjørnet er det rette for dig. Herefter kan du få tilbudt et træningsforløb, der styrker kroppen, hjernen og dermed dig selv i en hverdag med demens. Vi arbejder både med fysisk og kognitiv træning. Træningen er individuelt tilrettelagt og foregår på hold. Du opstiller sammen med fagpersonale mål for dit træningsforløb, og du bliver klædt på til selv at kunne fortsætte din træning efter forløbet.

"Det var trygt at komme hos DemensHjørnet, og jeg nød meget at være sammen med de andre på holdet. Det var dejligt at tale med andre i samme situation som mig", tidligere deltager

Er tilbuddet noget for dig, eller vil du gerne høre nærmere, kan du selv henvende dig til os på tlf. 87 13 19 37. Du kan også blive henvist af din praktiserende læge eller af stedet, hvor du er blevet udredt.

Fysisk træning:  

 • Den fysiske træning hos DemensHjørnet består primært af konditionstræning og øvelser, der kombinerer styrke, koordination og balance. Moderat til hård fysisk træning har vist at have en positiv effekt i tidligt stadie af demens bl.a. ved at forsinke symptomer på demens. Det betyder også, at du med fysisk træning styrker dig selv, så du kan opretholde en aktiv hverdag og dermed bevare selvstændighed.

  Fysisk træning udløser kroppens naturlige stoffer i hjernen, som mindsker risiko for udvikling af psykiske symptomer som for eksempel depression og angst.

  Vi træner både indenfor i vores træningssale og ude i naturen. 

 • SMART-træning: I tillæg til den fysiske træning tilbyder vi SMART-træning, som er en kombination af fysisk og kognitiv træning, hvor formålet er at øge samspillet mellem højre og venstre hjernehalvdel samtidig med, at man har det sjovt. På den måde udfordrer du din hjerne og får udnyttet dens potentiale.

Kognitiv træning: 

 • I den kognitive træning har vi fokus på at vedligeholde og styrke de funktioner, som din sygdom udfordrer.

  Den kognitive træning er træning for hjernen, og målet er at styrke dig i de udfordringer, som demens medfører. Forløbet med kognitiv træning hos DemensHjørnet kan styrke dig, så du bedre kan klare hverdagen.
  Vi bruger bl.a. forskellige teknologiske løsninger til at træne strategier, og vi taler om, hvordan sygdommen påvirker dig.

 • Læs herunder om hvordan den kognitive træning foregår.
  • Wizefloor: En anden teknologi vi anvender er Wizefloor. Det er et interaktivt læringsgulv, der indeholder forskellige opgaver, som kombinerer det kognitive og det fysiske, ved at aktivere hjerne og krop samtidigt. Opgaverne kan løses individuelt eller i samarbejde med andre deltagere.
  • CST: Vi benytter bl.a. Kognitiv Stimulations Terapi (CST), som er et gruppeforløb baseret på dialoger og diskussioner. Via samtaler støttes du og de andre deltagere i at bruge sproget samt få sat tanker i gang om fortiden, nutiden og evt. fremtiden, indenfor et givent emne. En gruppeleder hjælper med at styre samtalerne.
  • Sille: Vi anvender også teknologiske løsninger i den kognitive træning, bl.a. træning med robotten Sille. Sille instruerer dig og de andre deltagere i forskellige opgaver, hvorefter opgaverne løses individuelt ved hjælp af en tablet.

Tilbuddet er til dig, som...

 • Har demens i en tidlig fase og er under udredning.
 • Ønsker at deltage i et mestringsforløb med fokus på både fysisk- og kogntivtræning.
 • Er 18+

Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os

Socialkompas i Aarhus Kommune administreres af Frivilligcenter Aarhus

Frivilligcenter Aarhus Aarhus Kommune
Top