Henter indhold...
AlderHjerte- eller karsygdom - kursusforløb

Folkesundhed Aarhus på MarselisborgCentret


Folkesundhed Aarhus tilbyder kursusforløb til dig, der har hjertesygdom.

Du kan deltage på kurset, uanset om du har fået konstateret sygdommen for kort tid siden, eller om du har levet med den i længere tid. Formålet med kurset er, at du får fokus på en god balance i din hverdag med afsæt i dit liv og dine behov.

Indledende samtale
Vi starter altid med en indledende samtale, hvor du har mulighed for at fortælle om dig selv og det, der fylder i dit liv lige nu. Ud fra det planlægger vi sammen dit videre forløb. Du er meget velkommen til at tage en pårørende med til den indledende samtale.

Info om kurserne
På kurset arbejder du med de udfordringer, du oplever i din hverdag. Vi tager udgangspunkt i dine egne ønsker og mål, og hvad der skal til for at nå dem. 

Hjerterehabilitering
Hjerterehabiliteringsforløbet er et samarbejde mellem hjerteafdelingerne på Aarhus Universitetshospital og Folkesundhed Aarhus, og din hjerteafdeling skal henvise dig til forløbet. Forløbet er en del af din efterbehandling efter blodprop i hjertet, ballonudvidelse, hjertekrampe, bypass-operation, hjertesvigt eller hjerteklap-operation.

Et hjerterehabiliteringsforløb hos Folkesundhed Aarhus består af et undervisnings- og træningsforløb på hold, hvor du får mulighed for at møde andre, som lever med en hjertesygdom. Du indkaldes til en indledende samtale, som tager udgangspunkt i dine behov. Her aftaler vi sammen, hvordan dit forløb skal være.

Forløbet kan indeholde:

  • Træningsforløb i gruppe varetaget af fysioterapeuter. Træningen består af konditions- og styrketræning med mulighed for individuelle hensyn
  • Et gruppebaseret kursusforløb varetaget af sygeplejersker og diætist. Her vil temaerne være din hjertesygdom, herunder fysiske og følelsesmæssige reaktioner, hjertesund mad og fokus på ændring af vaner. Der er korte oplæg, dialog og mulighed for erfaringsudveksling.
  • Alternativt er der mulighed for at planlægge et individuelt tilrettelagt forløb, som ikke er gruppebaseret. 

Hvordan kommer jeg i gang?
Du kan blive henvist af din praktiserende læge eller personalet på sygehuset
Du kan ringe eller skrive til Folkesundhed 

Du kan også tage et digitalt forløb. Læs mere om hvordan du kommer i gang her.


Tilbuddet er til dig, som...

  • Har fået konstateret en hjertesygdom for kort tid siden, eller som har levet med den i længere tid.
  • Er 18+

Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os

Socialkompas i Aarhus Kommune administreres af Frivilligcenter Aarhus

Frivilligcenter Aarhus Aarhus Kommune
Top