Henter indhold...
AlderForeningen Gadeliv

Foreningen Gadeliv


Vi tilbyder arbejde og fællesskaber for demokrati og kultur

Foreningen Gadeliv arbejder med at skabe social beskæftigelse for socialt udsatte. Vores mål er, at skabe øget livskvalitet for særligt socialt udsatte gennem en meningsfuld hverdag skabt af arbejdsfællesskaber, der giver økonomisk gevinst, tro på egne evner og udvidet socialt liv.

Gadeliv blev stiftet i september 2011 for at kunne starte projektet PovertyWalk. Det blev hurtigt en succes, og vi har i årene beskæftiget over 70 forskellige mennesker som guider. Povertywalk gav lyst til mere og vi har siden udviklet os med flere arbejdspladser og et herberg for hjemløse.

I 2022 rummer foreningen arbejdsfællesskaberne Povertywalk, SydhavnsPedeller, Pant for Pant og Sydhavnens Ambassadørkorps. Desuden arrangerer vi foredrag, demokratidage og kulturdage med fokus på gadelivets mennesker. I udgangen af 2022 har vi godt 85 medarbejdere, heraf 72 med socialt frikort.

Povertywalk – stemmer fra gaden:
Tilbyder byvandringer med socialt udsatte som guider. Det er givende for både guider og deltagere at høre om udsattes liv med misbrug, psykisk sygdom og hjemløshed. Især er det vigtig, at vores kunder får forståelse for, at socialt udsatte kan være en bidragende del af samfundet.

SydhavnsPedeller:
I september 2018 blev SydhavnsPedeller etableret. Her kan udsatte, der har deres dagligdag i Sydhavnen, deltage i oprydnings- og vedligeholdelsesopgaver. SydhavnsPedeller fungerer som brobyggere mellem værestederne og Sydhavnens aktører, og ledes af to sjakbajser med erfaringer fra udsatte-miljøet.

Vi arbejder for Aarhus Kommune, Danske Bank, Jyllands Posten, Kilden og Hindby, Kaj Ove Madsen Entr. Aarsleff A/S, Enggaard A/S, Kirkens Korshær. Derudover udføres ad hoc-opgaver i Sydhavnen. 

Vi udvider hele tiden vores arbejdsområde, da der er stor efterspørgsel på at komme i arbejde blandt Sydhavnens hjemløse og udsatte mennesker.

Pant for Pant Aarhus:
Pant for Pant indsamler flasker og dåser fra virksomheder og private. Det sker i samarbejde med Dansk Retursystem så alle emner bliver sorteret og genbrugt efter gældende regler. 

Der har pr. ultimo 2022 været i alt 14 ansatte, hvoraf de 12 har været på socialt frikort. På nuværende er der tilknyttet 10 aktive ansatte, 4 chauffører og 6 medhjælpere, mens der arbejdes på at udvide staben. Alle medarbejdere har en baggrund i udsatte miljøet i Aarhus.

Pantforpant.aarhus har en varebil der kører fast 3 dage om ugen og efter aftale andre dage. Vi har ca. 250 kunder, som er firmaer, institutioner og private, hvor den private andel udgør 40 % af kunderne. 

Aktivt Naboskab – Sydhavnens Ambassadørkorps:
Sydhavnen undergår en eksplosiv udvikling med byggerier på henved 100.000 m2 med hoteller, institutioner og meget mere. Det udfordrer udsatte miljøet på nuværende og vil udfordre endnu mere i fremtiden. Derfor arbejder Gadeliv, med støtte fra Magistraten for Teknik og Miljø, med at gøre udsatte miljøet til et aktiv for hele Sydhavnen fra Dokk1 til Svendborgrampen.  

Aktivt Naboskab skal sikre at de udsatte og sårbare mennesker, der bruger området, får muligheder for at bidrage til livet i Sydhavnen på en positiv måde. En af måderne er at tilbyde arbejde med nytteværdi for området. Derfor har vi SydhavnsPedeller og derfor har vi etableret Sydhavnens Ambassadørkorps. Igennem nyttige opgaver som oprydning og vedligehold sikrer vi en række gode og naturlige møder mellem Sydhavnens mange brugere. Dertil tilbyder vi kulturelle og oplysende arrangementer der kan sikre at mødet sker på et grundlag af gensidig forståelse. 

Hold øje med vores opslag på Gadeliv på Facebook! 


Tilbuddet er til dig, som...

  • Er 25+ og har en eller flere problemer som hjemløshed, misbrug, psykisk sygdom og/eller andre sociale problemstillinger. Der er forskellige indgange til de forskellige tilbud.
     

Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os

Socialkompas i Aarhus Kommune administreres af Frivilligcenter Aarhus

Frivilligcenter Aarhus Aarhus Kommune
Top