Henter indhold...
AlderSkyggebørn (Sorggruppe for 18-28-årige)

Skyggebørn


Vi taler knuder væk og gør børn og unge trygge i sorgen
Skyggebørn er sorggrupper for børn og unge, som har mistet én der står dem nær –fx mor eller far eller søskende. Sorggrupperne er også for børn og unge, der har kronisk eller livstruende sygdom tæt inde på livet. Der er ingen udløbsdato på ubearbejdet sorg – tankerne kan være de samme, uanset hvor lang tid der går. Derfor er alle sorgramte børn og unge velkomne.

Vi driver gratis sorggrupper hvor vi taler om følelser, oplevelser og hverdag. Vi griner og vi græder sammen med børnene/de unge.

Sorggrupper for unge voksne
Det er svært at miste sin mor eller far som ung, ligesom det er svært at få sygdom og død tæt ind på livet i så tidlig en alder. Men samtale er faktisk det stærkeste våben i at bearbejde og forstå sorgen. Sorg skal ikke ties væk. I sorggrupperne for unge mødes vi og hjælper hinanden med at leve med sorgen. Uanset om årsagen til din sorg er at du har oplevet sygdom eller død tæt på, eller om du selv har været syg. Der er heller ingen regler for, hvor "ny" din sorg skal være. Ofte blusser sorgen op igen, når du fx selv bliver forælder, bliver gift eller på andre vigtige begivenheder og mærkedage i dit liv.

Ved hjælp af samtale flytter vi sorgen ud af skyggen. Det vil sige: Vi siger alt det højt, du lige nu går og tumler med alene. Sorg er et livsvilkår, du kan lære at leve med, også selvom det føles som en umulig tanke. Vores erfaring er, at vejen til at løsne knuder sker allerbedst igennem ærlige samtaler om sygdom, død og sorg – og gennem både grin og tårer.

I sorggruppen for de 18-28-årige er deltagerne voksne. Det betyder, at vi kan hjælpe hinanden. Vi giver hinanden gode råd og deler ud af vores følelser, hvis andre i gruppen har behov for det. Vi har ingen temaer for møderne, samtalen er styret af deltagerne, og vi oplever ofte, at vores unge i ungegrupperne allerede har tænkt over, hvad de gerne vil tale om, før de kommer.

Ungegruppen faciliteres af voksne gruppeledere på samme måde som Skyggebørns øvrige grupper med åbenhed og nysgerrige spørgsmål, der hjælper dig til at sætte ord på din sorg.

Sorggruppen i Aarhus foregår

Ungegruppe 1: Tirsdage i lige uger kl. 17-20.30

Det er gratis og du kan tilmelde dig sorggruppen på https://skyggeboern.dk


Tilbuddet er til dig, som...

  • Er mellem 18-28 år og har mistet én som står dig nær eller har en nær pårørende, der er alvorligt syg

Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os

Socialkompas i Aarhus Kommune administreres af Frivilligcenter Aarhus

Frivilligcenter Aarhus Aarhus Kommune
Top