Henter indhold...
AlderSkyggebørn (Sorggruppe for 10-17-årige)

Skyggebørn


Vi taler knuder væk og gør børn og unge trygge i sorgen

Skyggebørn er sorggrupper for børn og unge, som har mistet én der står dem nær –fx mor eller far eller søskende. Sorggrupperne er også for børn, der har kronisk eller livstruende sygdom tæt inde på livet. Der er ingen udløbsdato på ubearbejdet sorg – tankerne kan være de samme, uanset hvor lang tid der går. Derfor er alle sorgramte børn og unge velkomne.

Vi driver gratis sorggrupper, hvor vi taler om følelser, oplevelser og hverdag. Vi griner og vi græder sammen med børnene.

Sorggrupper for store børn og teenagere

Når mor eller far dør, eller når sygdom og død kommer alt for tæt ind på livet, stopper barndommen med at være sorgløs. De store børn i sorg oplever følelser, de ikke kender til, og som er svære at være i. Men følelserne kan forløses med samtale.

Et møde i sorggrupperne for de 10-17-årige varer 3,5 time.

Vi starter med at lave aftensmad i fællesskab og spise sammen, inden vi starter selve gruppesamtalen. Timerne i køkkenet er mindst lige så vigtige for teenagegruppen som resten af mødet. Det er her, vi lærer hinanden bedre at kende – og hygger os, mens vi forbereder maden og spiser. For nogle af de børn, der synes det er lidt grænseoverskridende at sidde og tale om sine følelser foran andre, er det netop i køkkenet, der skabes tillid og tryghed.

Efter vi har spist begynder gruppesamtalen, der varer i ca. to timer. Sorg kan ikke sættes på formel, så vi har hverken en bestemt rækkefølge eller faste temaer, vi skal igennem. Det er børnene der bestemmer, hvad vi skal tale om. Det kan fx være fars nye kæreste, følelsen af uretfærdighed, frygten for, at den forælder der er tilbage også skal dø – eller hvad det nu er, der fylder.

Sorggrupper i Aarhus:

  • Teenagegruppe 1: Onsdag i lige uger kl. 17-20.30
  • Teenagegruppe 2: Tirsdag i ulige uger kl. 17-20.30
  • Teenagegruppe 3: Mandag i ulige uger kl. 17-20.30
  • Teenagegruppe 4: Torsdag i ulige uger kl. 17-20.30

Du tilmelder dig sorggrupperne på https://skyggeboern.dk 


Tilbuddet er til dig, som...

  • Er mellem 10-17 år og har mistet én som står dig nær eller har kronisk eller livstruende sygdom tæt inde på livet.

Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os

Socialkompas i Aarhus Kommune administreres af Frivilligcenter Aarhus

Frivilligcenter Aarhus Aarhus Kommune
Top