Henter indhold...
AlderTerapi til voksne med senfølger efter seksuelle overgreb

Kvisten


Kvisten hjælper voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barn- og ungdommen. Tilbuddet omfatter psykoterapeutiske behandlingsforløb, enten individuelt eller i kønsopdelte grupper af 5-7 deltagere.

Behandlingen varetages af frivillige, uddannede psykoterapeuter eller psykologer med specialisering i psykoterapi. I terapien tager bruger og terapeut fat på at bearbejde chok og traumer, samt tager udgangspunkt i årsagen til, at brugeren har det dårligt i stedet for blot at symptombehandle. For at modtage behandling i Kvisten kræver det medlemskab, som koster 600 kroner årligt. 

Behandlingsforløbene evalueres ved afslutningen, og de generelle erfaringer er, at brugerne opnår en markant større livskvalitet. Flertallet oplever, at de kan frigøre sig fra skyld og skamfølelser over overgrebene, de psykiske symptomer bliver mildere, og de er i langt højere grad i stand til at mestre livet sammenlignet med forløbets start. 

Udover psykoterapi tilbyder Kvisten hver uge gratis anonym telefonrådgivning tirsdage kl. 17 – 20 for voksne samt pårørende.

Der er tale om fysiske tilbud i landets forskellige frivilligcentre, sundhedshuse, aktivitetscentre mv. afhængig af mulighederne i den enkelte kommune. 

Læs mere på www.kvistene.dk 


Tilbuddet er til dig, som...

er voksen (over 18 år) med senfølger efter seksuelle overgreb, som er foregået inden det fyldte 18. år. Senfølger er en samlet betegnelse for både følelsesmæssige, sociale, seksuelle, psykiske og fysiske vanskeligheder, der er opstået som konsekvens af seksuelle overgreb i barndom og ungdom. Senfølgerne kan f.eks. være angst, depression, PTSD, flashbacks mv. Ofte oplever man skyld og skam, samt en ensomhedsfølelse. Man kan desuden have udfordringer med relationer og tilknytning til job og uddannelse. Tilbuddet om terapi er landsdækkende og kræver medlemsskab. 


Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os

Socialkompas i Aarhus Kommune administreres af Frivilligcenter Aarhus

Frivilligcenter Aarhus Aarhus Kommune
Top