SINDs bisidderordning
SIND - Landsforeningen for psykisk sundhed
Du har ret til en bisidder
Du har ret til at have en bisidder med, når du skal til møde med det offentlige. Du bestemmer selv, hvem det skal være.
Forvaltningsloven §8: "Den, der er part i en sag, kan på ethvert tidspunkt af sagens behandling lade sig repræsentere eller bistå af andre. Myndigheden kan dog kræve, at parten medvirker personligt, når det er af betydning for sagens afgørelse."
Forvaltningsloven giver dig ret til at have én med, når du skal til et møde med en myndighed. Det kan fx være, hvis en sag er gået i hårdknude, hvis du er nervøs, eller hvis du gerne vil have et par ekstra øjne og ører med.
Det er op til dig at vælge, hvem der skal være din bisidder. Det kan fx være et familiemedlem, en ven eller en af SINDs frivillige bisiddere.
Hvis du er i tvivl, om du må have en bisidder med, så er du velkommen til at kontakte SINDs bisidderkoordinator. Sammen finder I ud af, om det er muligt.
Brug SINDs bisidderordning
SINDs bisiddere hjælper dig med at skabe en konstruktiv dialog under dit møde med det offentlige og med at følge op på de aftaler, som du indgår.
Du kan komme i kontakt med en bisidder ved at ringe til Den Landsdækkende Telefonrådgivning på 7023 2750. Måske får du tilstrækkeligt hjælp alene ved at tale med rådgivningen. Ellers hjælper rådgivningen med at finde en bisidder.
SINDs bisiddere arbejder frivilligt. De kender forvaltningsloven og er trænet i at skabe en konstruktiv dialog. Bisidderne læser ikke sagsakter medmindre, at I direkte aftaler andet.
I tager altid en snak før et møde. Her sætter du din bisidder ind i problemstillingen, hvorefter I aftaler, hvordan I griber mødet an. Efter mødet kan I tale om, hvordan du følger op.
Da bisidderne arbejder frivilligt, garanterer SIND ikke, at det altid er muligt at skaffe en bisidder - men vi bestræber os på at finde en god løsning.
Man behøves ikke være medlem af SIND for at bruge SINDs bisidderordning.
Tilbuddet er til dig, som...
SINDs bisidderordning er et tilbud til mennesker, der er psykisk sårbare eller pårørende til mennesker, der er psykisk sårbare.